dimecres, 3 de juny del 2009

De viatge a Còrdova 2

Bé, esta és la segona i última part de la part botànica del viatge a Còrdova. Resulta que per eixes dates es celebra allí el "Festival de los Patios", on concursen més de 40 patis de cases. A més, també hi ha concurs de reixes. Del poc que vaig poder veure, vos deixe una mostra. Ah, com podreu comprovar, si penseu en anar a Còrdova la primera quinzena de maig és la millor. També hi ha fira del cavall i de cata de vins. Un pla complet!
Anem a l'assumpte principal. Primer unes vistes d'algunes "rejas", reixes que diríem per ací i algun balcó també. En eixes habitacions tindran que tenir la llum tot el dia encesa, no? O simplement no faran res allí, dic jo.


I ara un poc de patis. L'impacte a l'entrar és ... Tot eixe color, en un lloc tan menut, no es pot descriure. També hi havia un poc d'"agobio" per la quantitat de gent. Mireu quants cabets hi ha.



I regar-ho tot? En el d'avall hi ha poca altura. Però en el de dalt tenen que ajudar-se d'una canya amb un potet a la punta per arribar a tots els llocs. Quan de temps els durà regar-les totes?


Este en particular és el de Marroquies 6. Ha sigut el guanyador este any del primer premi del concurs de patis en la categoria d'arquitectura antiga. Està format per un conjunt de casetes (no es pot dir una altra cosa) amb sostre d'uralita (quina calor a l'estiu) que s'organitzen dins un pati tancat. Trobe que la majoria eren d'artesans però a alguna feia cara que vivien tot l'any.



Este últim era d'una casa particular al carrer Pastora 2. També ha sigut el primer premi en la categoria d'arquitectura moderna. Tot típic, les murcianes a la paret, l'escala que puja a la vivenda de dalt, un taronger i, fins i tot, un altaret (podeu veure un poc de una de les seues columnes a la dreta-dalt).




Ací acabe el relat del viatge a Còrdova. Ja sabeu on teniu que anar de vacances a l'inici de maig, si no ho teniu molt clar. I si damunt, sense buscar-ho, teniu la sort de vere els primers premis, com em passà a mi, ja serà ...

2 comentaris:

Belen ha dit...

Impresionant!!! Has fet unes fotos xulissimes

Vicent L. ha dit...

El merit és dels amos dels patis i de la càmera (l'automàtic fa miracles). De totes formes gràcies.